Alpha parket,

interieur & schrijnwerkerij

 

                        Jaak Moors bvba

 

info@alpha-moors.be tel 089/35 86 62 Bosdel 44a 3600 Genk  
 
BEL NU 089/304042     MAIL ONS NU

Parket

Voor de plaatsing van parketvloer staan wij graag tot uw dienst met vakkundige begeleiding & het advies betreffende droogperiodes, vochtigheidsgehalte, voorbereidende werken en kwaliteitsbesprekingen.

 

Steeds meer mensen kiezen het comfort van vloerverwarming, gecombineerd met de gezelligheid van een houten vloer. Ondanks de vele misverstanden is een parketvloer wel degelijk te combineren met vloerverwarming. Er zijn echter wel een aantal belangrijke voorschriften waar men dient rekening mee te houden.

 

De voornaamste duurzame parketvloeren zijn deze uit Frans eiken hout. Wij hebben echter ook parket in exotische houtsoorten waaronder: teak, merbau, kambala, jatoba, afzlia, ... maar ook bamboe en noten. Naast de plankenvloer en lamel op kant, gebruiken wij zowel oude technieken zoals visgraat, Hongaarse punt & inlegwerk als moderne technieken zoals het verwerken van koper, aluminium en inox in parket.

 

De afwerking van parketvloer is een cruciaal gegeven, dit is het meest zichtbare van de vloer. Niet alleen het gemak van onderhoud, maar ook de kwaliteit speelt een belangrijke rol bij de keuze van olin, waxen, lakken, boenen, logen of roken. Bij het maatwerk horen ook de bijpassende randafwerkingen zoals plinten, verwarmingsroosters,...

 

Kom gerust eens op bezoek in onze toonzaal of contacteer ons voor meer informatie over parketvloeren

 

 

Meerlagig parket

Meerlagig of samengestelde parket bestaat uit verschillende lagen. De toplaag is altijd een massieve houtsoort. Daaronder zitten n of meer lagen kruiselings verlijmd hout. Meerlagig parket kan zwevend geplaatst worden (met kliksysteem of tand en groef) of volledig verlijmd op een zuiver en vlakke ondergrond. Meerlagig parket kan na plaatsing afgewerkt worden of kan al afgewerkt worden in het fabriek (olie of vernis).

 

 

 

Massief parket

Massief parket wordt steeds op een ondervloer geplaatst. Hierop worden de planken of motieven (zoals visgraat, Hongaarse punt, versailles,) gelijmd en genageld.De traditionele planken worden machinaal geschuurd en naar keuze afgewerkt. De verouderde planken zijn al op voorhand bewerkt in een ruime keuze van kleur en afwerking.

 

 

 

                                             info@alpha-moors.be tel 089/35 86 62 fax 089/35 38 26 Bosdel 44a 3600 Genk